Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Log in als Cursist

 
Stichting Cai Hong  -  Jing Lian School  -  Gezondheid

Multiculturele samenwerking  -  Qi Gong en Tai Chi cursussen  -  Gezondheid en welzijnsinformatie

 

 

 

De Stichting Cai Hong (Stichting Regenboog) is opgericht op 20 juni 1995 door Yuyan Chi en Vonny Prihatini Pieloor. Het doel van de stichting is het uitwisselen van contacten tussen de Chinese en Westerse gemeenschap in de regio en het vevorderen van integratie van de Chinese en Westerse cultuur. Onderdeel hiervan zijn ondere andere ook het beoefenen van Tai Chi (Jing Lian school) en het uitdragen van de Traditionele Chinese medische geneeskunde ( TCM - Traditional Chinese Medicine).

De doelstelling is ook terug te vinden in de naam en het logo van de Stichting "Cai Hong", wat "regenboog" betrekent. De kleuren van de regenboog symboliseren het samengaan van de culturen, die samen een eenheid vormen.

Aan het doel, het bevorderen van multi-culturele contacten tussen de Chinese en Brabantse gemeenschap in de meest brede zin van het woord, is de Stichting door de jaren heen steeds meer vormgegeven en zijn er ook steeds meer activiteiten *  opgestart.

Naast de activiteiten van de Jing Lian school worden regelmatig lezingen en workshops gegeven over verschillende onderwerpen, waarbij steeds de Chinese cultuur wordt uitgedragen en waarbij een holistische levenswijze centraal staat.

De Stichting Cai Hong, de Jing Lian School en TCM (Traditional Chinese Medicine) zijn een verweven geheel. Dit is duidelijk te merken aan de saamhorigheid bij de georganiseerde activiteiten, die gedragen worden door de cursisten en de vrijwilligers van de Stichting en de School.

Ook geeft de Stichting Cai Hong viermaal per jaar een Nieuwsblad uit (zie Krantje). De inhoud bestaat uit een diversiteit aan onderwerpen waarbij de veelal in het Chinees geschreven poëzie, de Chinese Cultuur weergeeft. Ondanks dat het heel moeilijk is dit goed in het Nederlands te vertalen, wordt geprobeerd zoveel mogelijk artikelen te vertalen in het Nederlands. 


*) De diverse activiteiten zijn voor jong en oud. Zie hiervoor onze Agenda en/of Cai Hong Activiteiten. Laat U hierdoor inspireren en neem gerust contact op voor verdere informatie of inschrijven.

Contact

TCM Praktijk Chi-Verhoeven 
Hogeweg 12 (Industrieterrein)
5411 LP Zeeland (NBr)  Routekaart  
Stichting Cai Hong :
Chi Verhoeven: 0486-451558
Maria Verstraten: 06-24187877
Jing Lian School:
Berry Manders: 06-38393625

Relevante Links